Minnetur 22/7 2020

image__20200723-195627_1

I god tid (les. dagen før), hadde jeg 8 påmeldte sykler og piloter, samt 4 påsittere. Med litt avmeldte og nyinnmeldte på dagen, så endte antall deltagere på 11 og 6.

Noen truende nedbørsskyer truet oss til like før avreise men vi klarte oss utenom det hele og kom relativt tørrskodd igjennom hele ruten.

Selv om det har vært truende meldinger fra myndighetene og riving av Y-blokka og dertil hørende kaos i Regjeringskvartalet, så alt foreløpig ut som nesten «normalt». Blomsterseremonien kunne derfor utføres på sedvanlig sted og med den obligatoriske rosebuketten. Fotografering ble gjennomført men 1 minutts stillhet kom tilslutt etter seremoni for Utøya.

Trafikken i sentrum og videre ut E18 og E16 var nesten ikke å nevne, så ingen ble etterlatt og alle kom vel fram. De offisielle seremonier på Utøya var kortet ned og lite aktivitet var å spore på kaia og ute på øya. Vi kjørte rolig forbi i paradefart og tok de også pent opp til rasteplassen på E16. Rosene ble pakket ut og lagt på plass ved steinen, sammen med et kort, RC sa noen ord, ett minutts stillhet ble gjennomført og dermed var årets Minnetur over og det som gjenstod var å takke alle deltagerne for oppmøte. Neste år er det ti år siden katastrofen rammet og vi kan vel håpe på en del flere deltagere?

De som var med: Jens Kr., Marita, Ove, Maiken (foto), Arne (foto), Jon-Dyre (foto), Erik V., Erik S., Jane, Magnus, Mia, Anders, Lydia, Sven-Erik, Rolf, Rune, Renate og Jørn (RC)

Flere bilder finnes på FB.

Med vennlig hilsen
Jørn Richardsen
RC
Privat 97075734

Tinnsjøturen flyttes til lørdag
National Rally 2021