Minnetur 22. juli 2019

_EI_2788-Edit

Minnetur til Regjeringskvartalet og Utøya var planlagt til å starte kl 17:00 fra Harley-Davidson Oslo/Lazy Boyz.

Oppmøtet var ganske bra, ca 20 personer og noen færre motorsykler. Husker dessverre ikke navnet på alle så derfor nevner jeg kun den ene gjesten, Tor Mathisen - veteran fra Forsvaret som kjørte nyinnkjøpt Honda.

Været var praktisk mildt og foreløpig uten regn, da vi satte kursen ned mot sentrum og høyblokka. Trafikken var sommerstille og vi kom fram uten tap av deltagere, til parkeringsplassen på Hammersborg torg (OBOS). Derfra er det kun et par hundre meter forbi Deichmanske og Y-blokka ned til det midlertidige minnesmerket med alle de omkomnes navn.
Noen få velvalgte ord ble ytret, blomstene lagt ned, bilder tatt og ett minutt i stillhet avholdt i respekt for alle berørte. Det var også hyggelig at folk tilstede, satte pris på vår årlige gest.
Tilbake ved syklene så salet vi opp og satte kurs ut av byen i retning Utstranda på Ringerike.

Ved passering Margaretakyrkan ble vi behørig filmet og fotografert, mulig det kommer på FB siden etterhvert. Bytrafikken var fortsatt rolig, lyskryssene forståelsesfulle og vi kom oss ut på E-18 uten for store sprekker i kortesjen. Kjørte som vanlig enkleste vei via Sandvika E-16 og Sollihøgda. Tok av på gamleveien langs Utstranda og kjørte rolig forbi Utøykaia der det fortsatt var aktivitet etter seremonien på øya, tidligere på ettermiddagen. Vi fortsatte bort og opp på E-16 igjen i retning Sandvika og stoppet for en liten blomsterseremoni ved rasteplassen, med utsikt over Utøya.

Etter at blomsterne var lagt ved den flate steinen som tidligere lå langs Utstranda, ble det alment oppbrudd og hver kjørte sine egne veier hjem. Noen få valgte likevel å kjøre med på veien forbi Sylling til Lier og softis ved Lierkroa.

Stor takk til alle som fant tid til en viktig markering i ferien og hyggelig med «nye fjes» som ikke hadde vært med før!

Vi sees til ny runde neste år, til omtrent samme tid. Jørn Richardsen - RC

Bilder fra dagen av Tom Iversen kommer i Galleriet 

Minnetur 22. juli
NR2019 Post Ride i rekkefølge