Vi var på Frya

IMG_8264

Så kom Frya igjen, det vil si det var vi som kom til Frya Leir for n'te gang. 130 personer trillet gjennom portalen som leder inn i leiren, de aller fleste på to hjul for å leve det enkle liv noen dager, men noen hadde med seg rullehuset sitt og kunne fortsette privatlivet bak lukkede dører. De fleste andre tok inn på enkleste måte på mangemanssrom, og det var ikke noe eget dame- og herrerom. Nei den blandingen skaper bare ekstra hygge. Damene hadde lært seg noen nødvendige natt-knep for å dempe sterke mannlige snorkelyder. Noen ble gode på å klype folk i nesa og få enkelte til å rulle rundt og få nesa ned. Det ble det stillere av, men aldri sure miner :)

Igjen hadde JoJo og Stein W stått i spissen for dette populære arrangementet, som favner alle som kjører motorsykkel, uansett merke. Likevel er det stort sett Harley-Davidson å se, og det er ikke så rart når H-D dealer Oslo og HOG Oslo Chapterets styre og noen sentrale medlemmer står bak alle praktiske tiltak for å få dette til. Leiren drives svært profesjonelt av brødrene Wojciech og Piotr fra Polen, og de har alt på stell fra servering av måltider til rengjøring, noe de tar som regelmessige rutiner  tre ganger i døgnet.

Fredag ankom hovedgjengen fra mange HOG chaptere, og en lang rekke hyggelige MC-klubber. Det var gjensynsglede og nye bekjentskaper om hverandre, og kvelden ble avsluttet med live bluesband som måtte ta til takke med å spille inne på den oppriggede scenen mens de aller fleste heller ville sitte ute i den lyse sommernatten og høre musikken derfra. Det ble en lang og hyggelig natt, mye prat og moro, litt dans, og faktisk ganske lyst etter hvert.

Noen hadde lagt seg tidlig i sovesalen og ble vekket av de gjenværende som trampet inn i kor og ropte til hverandre at ingen måtte slå på lyset så de vekket de som sov. Det ble hysterisk morsomt med den rørende omtenksomheten.

Frokosten var klar fra klokken ni, og midt på dagen tok Jan Olav oss med på en tre-timers runde i vakkert norsk landskap til Heidal, Randsverk, Vågå og tilbake langs E6 til Frya. Været var varmt, og temperaturen gikk opp mot 30 grader. Svært uvanlig til Norge å være, men velkomment for de fleste.

Lørdagskvelden kom The Quo Man, et orkester i én person med gitar og trådløs mikrofon, og flere tusen tekster i hodet. Han spiller kjente hits og kjære viser uavbrutt helt til sistemann stavrer seg tilbake til soveplassen. Ufattelig spillekondis på den mannen.

Det ble like sent denne kvelden også, og etter en nødvendig nattehvile sto frokosten igjen på bordet fra klokken ni. Været var strålende og varmt alle tre dagene, og ga et ekstra løft på helgen. JoJo og Wojciech lovet oss et nytt Frya Leir arrangement også neste år, noe vi setter stor pris på og gleder oss til.

Bilder fra Frya 2018 finner du under GALLERI => Bilder.

Tekst og Bilder: Roger H

Lyst å bli med på fellesturen til Stavanger?
Frya 2018